Βιογραφικό

Ο Μάνος Μπικάκης είναι γεννημένος το 1976, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Δεύτερο Πανεπιστήμιο Νεάπολης “Luigi Vanvitelli” της Ιταλίας, από όπου και αποφοίτησε το 2002. Μεταπτυχιακές σπουδές «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ειδικεύτηκε στο τμήμα με κατεύθυνση τον Περιβαλλοντικό και Βιολκιματικό Σχεδιασμό, τον Αστικό αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, την Οπτική Αίσθηση και Επικοινωνία.

Από το 2003 – 2008, συνεργάστηκε με αρχιτεκτονικά γραφεία και απέκτησε μακρά εμπειρία σε άδειες, μελέτες, επιβλέψεις κατοικιών. Διετέλεσε παράλληλα αντιπρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας ιδιωτικού και δημοσίου ενδιαφέροντος, “Εργοδιάσταση Α.Ε.” και δραστηριοποιήθηκε στην αρχιτεκτονική μελέτη, επίβλεψη, διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Το 2009, εγκαινίασε το ιδιωτικό αρχιτεκτονικό του γραφείο με αντικείμενο, τη μελέτη και κατασκευή κυρίως ιδιωτικών έργων (κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, τουριστικών μονάδων) καθώς και την ανακαίνιση και διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Επεκτείνεται παράλληλα σε επεμβάσεις σε υπάρχοντα κτήρια και σε ανακατασκευές.

Δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής επίπλων.

Από το 2004 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.